- Miluše Heryšerová
černá čočka beluga s uzenou kýtou
česká klasika v moderní podobě

Budete potřebovat:
➡ uzenou kýtu
➡ vejce
➡ černá čočka beluga
➡ červená cibule
➡ 2 lžíce třtinového cukru
➡ 3 lžíce balsamica
➡ 1 lžíce octa
➡ olivový olej
➡ sůl
➡ pepř
Čočku předem namočte alespoň na 2-3 hodiny. Poté uvařte do změknutí. Na wok pánvi rozpalte olivový olej a nechte zpěnit najemno nakrájenou červenou cibulku. Posypte 2 lžícemi třinového cukru a nechte zkaramelizovat. Poté vmíchejte uvařenou čočku a zalijte balsamicem. Nechte odpařit a dle chuti můžete přikyselit octem.
Podávejte s vařeným uzeným plátkem a volským okem.