• Miluše Heryšerová

černá čočka beluga s uzenou kýtou

česká klasika v moderní podobě


Budete potřebovat:

➡ uzenou kýtu

➡ vejce

➡ černá čočka beluga

➡ červená cibule

➡ 2 lžíce třtinového cukru

➡ 3 lžíce balsamica

➡ 1 lžíce octa

➡ olivový olej

➡ sůl

➡ pepř


Čočku předem namočte alespoň na 2-3 hodiny. Poté uvařte do změknutí. Na wok pánvi rozpalte olivový olej a nechte zpěnit najemno nakrájenou červenou cibulku. Posypte 2 lžícemi třinového cukru a nechte zkaramelizovat. Poté vmíchejte uvařenou čočku a zalijte balsamicem. Nechte odpařit a dle chuti můžete přikyselit octem.


Podávejte s vařeným uzeným plátkem a volským okem.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now