- Miluše Heryšerová
červená čočka s chilli tofu
lehká a rychlá varianta večeře

Na 2-3 porce
➡ 1 hrnek červené čočky
➡ 1 balíček chilli tofu
➡ cibule
➡ 1 plechovka rajčat
➡ 1 stroužek česneku
➡ 1 lžíčka římského kmínu
➡ mrkev
➡ petržel
➡ chilli
➡ olivový olej
Na salát:
➡ směs listových salátů
➡ bazalkové pesto
➡ salátová okurka
➡ mrkev
Na olivovém oleji dáme rozvonět česnek, cibulku, mrkev, petržel a římský kmín. Poté přidáme na kostičky nakrájené tofu a osmahneme ze všech stran. Dále přidáme propláchnutou červenou čočku, zalijeme rajčaty z plechovky a zalijeme 1 hrnkem vody. Přidáme lžičku cukru, chilli a necháme uvařit do změknutí.