• Miluše Heryšerová

chilli con carne

Ve zdravější podobě, které neplave v oleji a nebude vám po ní těžko.

Budete potřebovat: ➡ jasmínová rýže ➡ 400 g BIO hovězí mleté ➡ červené fazole v plechovce ➡ rajčata v plechovce ➡ čerstvá červená paprika ➡ kostičku kvalitní hořké čokolády ➡ rajčatový protlak ➡ majoránka ➡ sladká paprika ➡ římský kmín ➡ olivový olej ➡ cibule ➡ česnek ➡ pepř ➡ sůl ➡ chilli


Na lžící rozpáleného olivového oleje zpěňte cibulku, přidejte rozetřený česnek, najemno nakrájenou červenou papriku, lžičku římského kmínu, 2 lžičky sladké papriky a vytvořte základ. Poté, co se ingrediencce rozvoní, přidejte mleté maso a restujte minimálně 5 min. ze všech stran. Při restování se snažte rozdělit mleté maso na co nejmenší kousky. Přidejte rajčata z konzervy, majoránku,chilli, sůl, pepř, zamíchejte a nechte 20 min. probublávat pod pokličkou. Poté, co se směs zahustí, přidejte fazole z plechovky, lžičku rajčatového protlaku a nechte prohřát. Na konec vložte kostičku hořké čokolády a zamíchete do hotové směsi.


Podávejte s vařenou rýží.


Kombinace červeného masa, luštěnin a hořké čokolády je ideální pro doplnění železa, které je potřeba pro správnou tvorbu červených krvinek.


Nechte si chutnat!

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now