- Miluše Heryšerová
kedlubnové placičky s pečeným bramborem
Máte také dostatek kedluben gigantů ze zahrádky? Tak je zpracujte do sobotního oběda.

Budete potřebovat: ➡ brambory ➡ kedlubna gigant
➡ šunka nakrájená na kousky
➡ 3 lžíce mouky
➡ 2 vajíčka ➡ olivový olej ➡ zelená petrželka
➡ sůl
➡ grilovací koření
➡ pepř
➡ majoránka
➡ česnek ➡ zakysaná smetana
➡ provensálské bylinky
Nejdříve nakrájíme brambory na měsíčky a vyložíme na předem připravený plech s pečicím papírem. Pokapeme trochou olivového oleje, osolíme, přidáme grilovací koření a dáme do trouby na 180 °C.
Pro přípravu placiček smícháme nastrouhanou kedlubnu, přidáme vejce, šunku, 3 lžíce mouky a namělněný česnek. Dokořeníme zelenou petrželkou, majoránkou, pepřem a solí. Na teflonové pánvi s trochou oleje smažíme placičky z každé strany dozlatova.
Podáváme s dipem ze zakysané smetany, smíchané s česnekem a provensálskými bylinkami.