• Miluše Heryšerová

krůtí steak s pečenými batáty a smetanovým dipem

nakládané krůtí maso můžete mít v ledničce připravené ať už na rychlou věčeři nebo třeba na grilovací sezónu


➡ 1 velký batát ➡ brambory ➡ krůtí prsa ➡ zelenina na ozdobení

➡ sůl ➡ olivový olej

➡ pepř


marináda na maso

➡ 2 lžíce sójové omáčky

➡ šťáva z 1 citrónu

➡ 3 lžíce olivového oleje

➡ 1 lžíce polotučné hořčice

➡ 1 lžíce oregana

➡ 0,5 lžíce tymiánu

➡ sladká paprika


smetanový dip

➡ 1 zakysaná smetana

➡ 1 kyselá okurka

➡ 1 lžička polotučné hořčice

➡ 1 lžíce majolky

➡ 1/2 malé cibule

➡ sůl

➡ pepř


Krůtí maso omyjeme, nakrájíme na plátky a lehce naklepeme paličkou. Můžeme z obou stran lehce osolit a opepřit. Poté smícháme všechny ingredience na marinádu a maso potřeme z obou stran. Dáme odležet do ledničky nejméně na 2 hodiny.


Poté nakrájíme omyté brambory a batáty na silnější půlměsíčky a naklademe na plech vyložený pečicím papírem. Brambory/batáty můžeme lehce pokapat olivovým olejem a osolit. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme do zlatova.


Připravíme lehký smetanový dip ze zakysané smetany, do které přimícháme najemno nakrájenou cibulku a nastrouhanou okurku, promícháme s hořčicí a majolkou a dle chuti přidáme pepř a sůl.


Nakonec rozpálíme pánev s trochou oleje a za vysoké teploty osmažíme naložené steaky z obou stran, aby zůstaly hezký šťavnaté.


Dozdobte zeleninou a můžete podávat.



  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now