• Miluše Heryšerová

květáková polévka

jednoduchá květáková polévka s vůní orientu


Budete potřebovat:

➡ celý květák

➡ 2 velké brambory

➡ zeleninový vývar/bujón

➡ muškátový oříšek

➡ pepř

➡ sůl

➡ olivový olej

➡ indické koření graham masala

➡ smetana


Květák rozdělíme na růžičky (pár větších růžiček schováme na později) a vaříme společně s oloupanými a nakrájenými bramborami do změknutí. Přidáme zeleninový vývar/bujón, muškátový oříšek, osolíme a opepříme. Ponorným mixérem vyšleháme do hladka a nakonec zalijeme smetanou.


Zbylý květák rozdělíme na drobné růžičky a v misce zalijele a smícháme s olivovým olejem a kořením graham masala.


Před podáváním drobné růžičky květáku osmažte na pánvičce, aby lehce změkly a servírujte v polévce.