- Miluše Heryšerová
květáková polévka
jednoduchá květáková polévka s vůní orientu

Budete potřebovat:
➡ celý květák
➡ 2 velké brambory
➡ zeleninový vývar/bujón
➡ muškátový oříšek
➡ pepř
➡ sůl
➡ olivový olej
➡ indické koření graham masala
➡ smetana
Květák rozdělíme na růžičky (pár větších růžiček schováme na později) a vaříme společně s oloupanými a nakrájenými bramborami do změknutí. Přidáme zeleninový vývar/bujón, muškátový oříšek, osolíme a opepříme. Ponorným mixérem vyšleháme do hladka a nakonec zalijeme smetanou.
Zbylý květák rozdělíme na drobné růžičky a v misce zalijele a smícháme s olivovým olejem a kořením graham masala.
Před podáváním drobné růžičky květáku osmažte na pánvičce, aby lehce změkly a servírujte v polévce.