• Miluše Heryšerová

květák s indickým kořením, kukuřicí a červenými fazolkami

Veganský pokrm s orientálním kořením.

Co tahle vyzkoušet “Květák s indickým kořením, kukuřicí a červenými fazolkami”. Podávat můžete třeba s vařeným bulgurem.


➡ 1 střední cibule ➡ 1 lžíce kokosového oleje ➡ 1 stroužek česneku ➡ 1 menší květák ➡ 1 plechovka červených fazolí ➡ 1 malá plechovka kukuřice ➡ 1 plechovka drcených rajčat ➡ 1/2 plechovky kokosového mléka ➡ hrst mraženého medvědího česneku ➡ lžička rozmarýnu ➡ lžička třtinového cukru ➡ koření graham masala ➡ sůl

Ve wok pánvi necháme roztopit lžíci kokosového oleje. Na oleji necháme lehce rozvonit na kousky nasekaný česnek a přidaný rozmarýn.Poté přidáme jemně nasekanou cibulku, promícháme a přidáme syrový květák rozdělený na malé růžičky. Květák na mírném plameni osmahneme ze všech stran (minimálně 15 min), aby zůstal křupavý. Přidáme lžičku koření graham masala a zalijeme rajčaty z plechovky. Chvilku povaříme, poté přidáme, lžičku třtinového cukru, kukuřici, červené fazole. Nakonec zalijeme kokosovým mlékem, posypeme medvědím česnekem a pokud je potřeba tak dle chuti dosolíme. Podáváme s vařeným bulgurem.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now