• Miluše Heryšerová

lehký dortík s ovocno-tvarohovou drobenkou

červená řepa dodá korpusu vláčnost a drobenka z tvrdého tvarohu zvýší poměr bílkovin

korpus (forma 26 cm)

➡ 1 hrnek celozrnné špaldové mouky

➡ 1/2 hrnku sójové mouky lze nahradit jakoukoliv jinou mouku)

➡ 1 vařená řepa

➡ 3 lžíce holandského kakaa

➡ 2 vejce

➡ 1/2 lžíčky jedlé sody

➡ 4 lžíce třtinového cukru (já nahradila xylitolem)

➡ 1 hrnek rostlinného mléka

vrstva z chia semínek:

➡ 9 lžic chia semínek

➡ 1 vanička tvarohu

➡ 1/2 kelímku zakysané smetany

➡ 1/2 sklenice míchaného kompotu (já měla hrušky, jablka, třešně)

➡ 5-6 jahod (podle velikosti)

➡ 1 lžíce medu


na ozdobu:

➡ jahody

➡ zbytek kompotu

➡ tvaroh na strouhání

➡ vysokoprocentní čokoláda

➡ rýžový sirup

Nejdřív si uvařte řepu (můžete i den předem). Pak smíchejte všechny sypké ingredience na těsto, na jemném struhadle nastrouhejte uvařenou řepu, přidejte 2 žloutky a z bílků vyšlehejte sníh. Přidejte mléko a těsto dobře rozmixujte. Nakonec jemně zamíchejte sníh z bílků. Dejte péct do rozpálené trouby (180°C) asi 30 min.

Korpus nechte vychladnout a mezitím tyčovým mixérem rozmixujte tvaroh, zakysanou smetanu, lžíci medu, jahody, 1/2 skleničky kompotu. Přidejte 8-9 lžic chia semínek a nalijte na vychlazenou vrstvu korpusu.

Dejte odpočinou do ledničky tak na 4-5 hodin. Nakonec můžete dozdobit ovocem a namísto drobenky použít tvrdý tvaroh. Zalijte kapkou rýžového situpu a nastrouhejte kostičku čokolády.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now