• Miluše Heryšerová

perníčky z žitné mouky slazené datlemi

Žitné perníčky, které jsou po upečení ihned měkké.


PERNÍČKY připravené z ŽITNÉ MOUKY, bez cukru.


Budete potřebovat:

➡ 400 g hladké žitné mouky ➡ 1 hrnek datlí (namočených alespoň 2h) ➡ kypřící prášek do perníku ➡ 3 lžíce medu ➡ 130 g másla ➡ 2 vejce ➡ 1 lžíce holandského kakaa ➡ mandle/kandované ovoce/rozinky na ozdobu


Namočené datle slijeme a u rozmixujeme na kaši. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme nelepivé těsto. Dáme do chladu a před dalším zpracováním necháme alespoň 2 hodiny odpočívat. Poté vyválíme 5 mm silný plát a vykrajujeme požadované tvary. Před vložením do trouby potřeme rozšlehaným bílkem a ozdobíme mandlemi či kandovaným ovocem. Plech s vykrájenými tvary pečeme 8 min při 180°C.


Perníčky jsou ihned měkké.


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now