• Miluše Heryšerová

perník s mrkví, jablky a sušenými švestkami

upečte si o víkendu vláčný a přitom zdravý perník

Budete potřebovat:

2 hrnky celozrnné špaldové mouky

➡ 1 odměrka proteinu (sójové mouky)

➡ 2 mrkve

➡ 4 lžíce třtinového cukru

➡ 1 lžíce medu

➡ 1 lžíce perníkového koření

➡ 2 lžíce kakaa

➡ 1 lžička jedlé sody

➡ 1 vejce

➡ 1 hrnek mléka (může být rostlinné)

➡ 8 lžic olivového oleje

➡ 1 jablko

➡ hrst sušených švestek

Mrkve nastrouhame najemno a promíchame se všemi uvedenými ingrediencemi. Nalijeme na předem promazaný a vysypaný plech. Poté poklademe nakrájená jablka a sušené švestky a dáme do trouby péct.

Pečeme v troubě na 180°C po dobu 30-35 minut.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now