- Miluše Heryšerová
perník s mrkví, jablky a sušenými švestkami
upečte si o víkendu vláčný a přitom zdravý perník

Budete potřebovat:
➡2 hrnky celozrnné špaldové mouky
➡ 1 odměrka proteinu (sójové mouky)
➡ 2 mrkve
➡ 4 lžíce třtinového cukru
➡ 1 lžíce medu
➡ 1 lžíce perníkového koření
➡ 2 lžíce kakaa
➡ 1 lžička jedlé sody
➡ 1 vejce
➡ 1 hrnek mléka (může být rostlinné)
➡ 8 lžic olivového oleje
➡ 1 jablko
➡ hrst sušených švestek
Mrkve nastrouhame najemno a promíchame se všemi uvedenými ingrediencemi. Nalijeme na předem promazaný a vysypaný plech. Poté poklademe nakrájená jablka a sušené švestky a dáme do trouby péct.
Pečeme v troubě na 180°C po dobu 30-35 minut.