• Miluše Heryšerová

polévka z červené čočky

Čočková polévka v orientálnější podobě než na jakou jsme zvyklí.


Na 4 porce: ➡ 2 hrsti červené čočky ➡ 1 střední cibule ➡ 1/2 lžičky římského kmínu ➡ rajčata v konzervě ➡ 3 lžíce kukuřice z konzervy ➡ 1 stroužek česneku ➡ špetka chilli ➡ lžička kurkumy ➡ sušená petrželka ➡ vývar/bujón ➡ olivový olej

Cibulku nakrájenou najemno zpěníme na lžíci olivového oleje, přidáme římský kmín a kurkumu a necháme rozvonět. Poté přidáme propláchnutou čočku, kterou zalijeme vývarem a přidáme plechovku rajčat. Čočku uvaříme doměkka a přidáme kukuřici a špetku chilli. Na konec dáme rozetřený česnek a ozdobíme nasušenou petrželkou.

Kdo chce, může před podáním nastrouhat parmezán.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now