- Miluše Heryšerová
pstruh s růžičkovou kapustou a slaninou
zkuste k sobotnímu obědu trochu netradiční přílohu

- růžičková kapusta
- slanina
- cibule
- olej
- sůl
- pepř
- pstruh
- citrón
- 1 lžíce másla
- bylinky/provensálské bylinky
Prvně dejte vařit kapustičky ve slané vodě dokud nezměknou.
Pstruha omyjte a očistěte papírovou utěrkou. Vložte na alobal, prosolte, posypte bylinkami a pokapete pár kapkami citrónu. Pstruha proložte máslem zabalte a dejte péct do trouby na 180°C tak 15-20 min.
Zatím si připravte větší pánev nebo wok a nechte rozpálit. Poté dejte na lžíci oleje osmažit nakrájenou cibulku a kostičky slaniny. Do slaninky vmícháme uvařené a zcezené kapustičky. Osolte, opepřete a můžete podávat.