- Miluše Heryšerová
směs fazolí s opečeným batátem
varianta sobotního oběda vhodná i pro vegany

Budete potřebovat:
➡ 1 velký batát
➡ mražené zelené fazolky
➡ plechovka červených fazolí
➡ 1 bílá cibule
➡ 1 červená cibule
➡ olivový olej
➡ plechovka rajčat
➡ sušená/čerstvá petrželka
➡ 2 lžičky třinového cukru
➡ 1/2 chilli papričky
➡ 1 větší stroužek česneku
➡ sůl
Nejprve omyjte a nakrájejte batát, vyložte na pečicí papír a potřete trochou olivového oleje. Dejte do trouby na 180°C a pečte do zlatova.
Poté nakrájejte cibule a dejte smažit na pánev typu Wok. Přidejte zelené fazolky a osmažte se všech stran. Ke směsi přidejte rajčata z konzervy, propláchnuté červené fazole, 2 lžičky cukru, na drobno nakrájenou chilli papričku a nechte prohřát. Nakonec přidejte rozetřený česnek, sušenou petrželku a dosolte dle chuti.