• Miluše Heryšerová

směs fazolí s opečeným batátem

varianta sobotního oběda vhodná i pro vegany


Budete potřebovat:

➡ 1 velký batát

➡ mražené zelené fazolky

➡ plechovka červených fazolí

➡ 1 bílá cibule

➡ 1 červená cibule

➡ olivový olej

➡ plechovka rajčat

➡ sušená/čerstvá petrželka

➡ 2 lžičky třinového cukru

➡ 1/2 chilli papričky

➡ 1 větší stroužek česneku

➡ sůl


Nejprve omyjte a nakrájejte batát, vyložte na pečicí papír a potřete trochou olivového oleje. Dejte do trouby na 180°C a pečte do zlatova.


Poté nakrájejte cibule a dejte smažit na pánev typu Wok. Přidejte zelené fazolky a osmažte se všech stran. Ke směsi přidejte rajčata z konzervy, propláchnuté červené fazole, 2 lžičky cukru, na drobno nakrájenou chilli papričku a nechte prohřát. Nakonec přidejte rozetřený česnek, sušenou petrželku a dosolte dle chuti.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now