• Miluše Heryšerová

snídaňové lívance z červené řepy

Sladká snídaně, která zasytí.



Budeme potřebovat: ➡ 1 velká uvařená řepa ➡ 4 lžíce žitné mouky ➡ 3 lžíce celozrnné pšeničné mouky ➡ 1/4 lžičky jedlé sody ➡ 1 zralý banán ➡ 1 lžíce chia semínek ➡ 1 lžíce rýžového sirupu ➡ 1 lžice kokosového oleje + na smažení ➡ 3/4 hrnku sojového mléka


Řepu rozmixujeme do hladka, přidáme rozmačkaný banán, rozpuštěný kokosový olej a společně se všemi ostatními ingrediencemi rozmixujeme na hladké těsto. Rozpálíme nepřilnavou pánev a lívance opékáme z každě strany asi tak 2 minutky.


Pokud chceme lívanečky před podáváním udržet teplé, tak je můžeme průběžně odkládat do trouby rozpálené na 100°C.


Lívance podávejte s ovocem dle chuti, doplňte například tvarohem, smetanou a pro vegan verzi použijte kokosové mléko či rostlinnou smetanu. Nastrouhejte tmavou čokoládu a polijte javorovým sirupem.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now