• Miluše Heryšerová

šťouchané špenátové brambory s grilovaným lososem

Losos je plný omega-3 mastných kyselin, které je nutné pravidelně doplňovat.

Budete potřebovat:

Na marinádu: ➡ 2 lžičky dijonské hořčice ➡ 2 lžičky medu ➡ 2 lžičky chilli ➡ 2 lžičky sojové omáčky ➡ šťáva z 1/2 citrónu


Suroviny smícháme a potřeme jím lososa, kterého dáme tak na 1 až 2 hodiny uležet do lednice. Poté ugrilujeme na kontaktním grilu nebo zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby na 180°C.


Šťouchané brambory se špenátem: ➡ brambory ➡ mražený špenát ➡ střední cibule ➡ 2 větší stroužky česneku ➡ máslo ➡ sůl ➡ pepř


Najemno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mražený špenát a promícháme. Špenát osolíme, opepříme a nakonec přidáme utřený česnek. Do uvařených brambor přidáme lžíci másla a promícháme společně s připraveným špenátem.

Kontaktní gril je v kuchyni skvělým pomocníkem, který urychlí přípravu pokrmu bez použití tuku.


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now