• Miluše Heryšerová

tempeh se zeleninou a dvoubarevnou rýží

bezmasá varianta sobotního oběda


➡ dvoubarevná rýže ➡ tempeh (smažený/uzený) ➡ zelené fazolky ➡ červená cibule

➡ čerstvá červená paprika

➡ čestvé červené zelí

➡ sojová omáčka

➡ bramborový škrob

➡ vývar/bujón

➡ chilli paprička

➡ olivový olej

➡ sůl

➡ pepř


Rýži dáme vařit do rýžovaru dle návodu. Poté pokrájíme tempeh na slabé plátky a dáme smažit na Wok pánev, kde společně s nadrobno nakrájenou červenou cibulkou osmažíme ze všech stran. Zalijeme 1-2 lžícemi sojové omáčky a přisypeme nakrájenou zeleninu (zelí, fazolky, papriku. Osmahneme, zalijeme vývarem, přidáme kousek chilli papričky a dle potřeby můžeme zahustit bramborovým škrobem.


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now