• Miluše Heryšerová

celozrnné tortilly v několika variantách

Tortilly můžete jíst snad ve všech podobách. Zásadou je jen vhodně a chutně zkombinovat použité ingredience.

Samotná celozrnná tortila je vhodná pro doplnění komplexních sacharidů, stačí jen vhodně zkombinovat s bílkovinou, tukem a zeleninou a máte vyvážený pokrm.


Jak na to?


Propustě uzdu fantazii a dle chuti zkombinujte celozrnnou tortilu s 1 + 2 + 3.



Jelikož kombinací jak připravit tortillu je nespočet, tak dávám na výběr několik variat:


varianta 1 - CELOZRNNÁ TORTILLA S KUŘECÍM MASEM A ČESNEKOVÝM DIPEM

Budete potřebovat:

➡ celozrnné tortilly (můžete koupit v Lidlu)

➡ kuřecí prsa

➡ grilovací koření

➡ olivový olej

➡ ledový salát nakrájený na nudličky

➡ rajčata nakrájená na malé kousky

➡ červená cibule nakrájená na jemno

➡ zakysaná smetana

➡ česnek rozmělněný

➡ sůl

➡ provensálské bylinky


Kuřecí prso nakrájíme na malé kousky, posypemě grilovacím kořením a usmažíme na lžíčce olivového oleje. Mezitím připravíme dip ze zakysané smetany, česneku a provensálských bylinek. Celozrnnou tortillu pomažeme připraveným dipem, vyložíme zeleninou a zabalíme společně s přípraveným masem, tak aby se tortilla nerozpadala. Dáme zapéct do kontaktního grilu.



varianta 2 - CELOZRNNÁ TORTILA S TUŇÁKEM, VAŘENÝM VEJCEM A

Budete potřebovat:

➡ celozrnné tortilly (můžete koupit v Lidlu)

➡ plechovku tuňáka

➡ nakrájené vařené vejce

➡ červená cibule nakrájená na jemno

➡ plnotučná hořčice

➡ ledový salát nakrájený na nudličky

➡ okurka nakrájená na jemno

➡ žlutá paprika nakrájená na jemno


Tortillu pomažeme lžičkou plnotučné hořčice, vyložíme nakrájenou zeleninou, přidáme tuňáka, vařené vejce a necháme zapéct v kontaktním grilu.



varianta 3 - CELOZRNNÁ TORTILA PO MEXICKU BEZ MASA

➡ celozrnné tortilly (můžete koupit v Lidlu)

➡ červená cibule nakrájená na jemno

➡ kukuřice

➡ sušené chilli

➡ tvrdý sýr typu čedar

➡ konzervované červené fazole

➡ česnek nakrájený na plátky

➡ konzervovaná krájená rajčata

➡ čerstvá rajčata nakrájená na malé kostičky

➡ chilli paprička nakrájená na jemno

➡ hrst čerstvého koriandru

➡ zakysaná smetana


Prvně připravíme mexickou směs s fazolemi a kukuřicí. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme česnek a chilli a necháme rozvonět. Poté přidáme zcezené červené fazole a kukuřici, zalijeme drcenými rajčaty z plechovky a necháme podusit do zhoustnutí. (Podle chuti můžete směs trochu přisladit). Přidáme sůl, pepř a do zchladlé směsi nastrouháme čedar.


Poté si připravíme salsu z nakrájených rajčat, červené cibule a chilli papričky. Promíchejte s najemno nakrájenéným koriandrem a osolte.


Tortillu naplníme fazolovou směsí, salsou a zakysanou smetanou. Zabalíme do tvaru kapsy a dáme zapést do kontaktního grilu.




  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now